"Український бойовий модуль успішно реалізовується у треті країни", - Пашинський

ДП «Державне Київське конструкторське бюро «ЛУЧ» спільно з турецькою військовою компанією Aselsan розробили протитанковий бойовий модуль Serdar ATMLS та успішно його реалізують на зовнішні ринки.

Ракети Скіф на бойовому модулі турецького виробництва

Про це написав на своїй сторінці в Facebook директор департаменту ДП ДГЗП “Спецтехноекспорт” Антон Пашинский, передають Патріоти України.

Новий бойовий модуль Aselsan Serdar Anti-Tank Missile Launching System (ATMLS) оснащується 12,7 мм кулеметом та 4 ПТРК в одній версії, або двома кулеметами (12,7 мм основний та 7,62 додатковий) та двома керованими ракетами в іншій.

За словами Антона Пашинского: «На сьогодні вже виконується перший контракт на постачання більше сотні даних модулів у третю країну (ймовірно Катар – ред.)».

Версія розроблена турецькою компанією спільно з ДККБ «Луч» оснащується 2 чи 4 пусковими установками під 130 мм вітчизняні керовані ракети РК-2С (аналогічні використовуються в українських комплексах «Скіф» та «Стугна-П»), які здатні влучно вражати ціль на дистанції у понад 5 кілометрів.

Ракети РК-2С з тандемною кумулятивною бойовою частиною здатні пробити 800 мм броні за динамічним захистом. А керовані ракети РК-2ОФ з уламково-фугасною бойовою частиною, ефективні проти укріплень та живої сили противника.

Система з двома пусковими для ракет РК-2С, була інтегрована в спеціальну версію дистанційно керованого бойового модуля Serdar, який Aselsan постачає для потреб збройних сил Катару. Турецька компанія виступила розробником та інтегратором озброєння. Своєю чергою, «СпецТехноЕкспорт» забезпечує постачання лазерних систем наведення та ракет, розроблених та виготовлених КБ «Луч».

Раніше ці бойові модулі встановлені на турецькі легкі бронеавтомобілі Ejder Yalçın III виробництва компанії Nurol Makina ve Sanayi A.Ş, були продемонстровані під час військового параду на честь Національного дня Катару, що пройшов у Досі 18 грудня 2018 року. Тоді дорогами столиці Катару проїхали понад три десятки ББМ з модулями Aselsan Serdar.

Вперше, україно-турецький бойовий модуль з чотирма пусковими установками для ракет РК-2С було продемонстровано під час випробувань в Україні в травні 2018 року. Тоді бойовий модуль було встановлено на український бронеавтомобіль «Варта», а пізніше – на «Козак-2М».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...