Український дипломат у Німеччині поборов коронавірус

Українець наголосив, що хвороба загрожує не лише літнім людям, серйозно захворіти може будь-хто.

Український дипломат, співробітник генконсульства України в Мюнхені Дмитро Шевченко одужав від COVID-19. Про свій стан Шевченко розповів у Facebook, передають Патріоти України.

Наразі його виписали, але він перебуває вдома на карантині. «Тим, хто не в курсі, хочу доповісти, що починаючи з 3 березня ледь не віддав кінці через важку форму коронавірусу, якою я у своєму віці та стані здоров'я не мав би захворіти, але захворів. Зараз загрози життю вже немає, хоча легені пошкоджені серйозно і надовго, сподіваюсь, що не назавжди», - зазначив українець.

Шевченко наголосив, що коронавірус загрожує не лише літнім людям. «Можливо, дійсно шанси померти вищі у літніх людей, але шанси серйозно захворіти однакові у всіх, у лікарні літніх людей було відсотків 15, абсолютна більшість - від 20 до 60 рівномірно розподілені, нагадаю - в лікарні лежать лише важкі, з легкою формою хворіють вдома, я не буду повторювати, що робити, щоб не захворіти, скажу лише - бережіть себе», - зазначив він.

При тому Шевченко розповів, що німецька система охорони здоров'я дуже непогана, але й має свої серйозні мінуси. «Мені доводилося наполягати, щоб мене госпіталізували із запаленням легенів і хоча б зробили рентген, мені доводилося "вибивати" тест на коронавірус перед випискою (безуспішно), але головне - все тут (і мабуть всюди) тримається не лише на лікарях, які, буває, з'явилися раз на день і зникли, скільки на медичному персоналі, на чиї часто балканські і східноєвропейські плечі лягає головний тягар вирулювання із цієї кризи», - наголосив він.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...