Український історик пояснив пильну увагу Ху*ла до Польщі

Звинувачення Польщі в тому, що вона "сама винна", що почалася Друга світова війна – один із головних меседжів сучасної російської пропаганди.

Пильна увага президента Росії Володимира Путіна в статті "75 років Великої Перемоги: спільна відповідальність перед історією і майбутнім" до Польщі пояснюється двома причинами: звинувачення нею РФ у переписуванні історії та поширення російської пропаганди. Таку думку висловив український історик Володимир В'ятрович, проаналізувавши публікацію Путіна до річниці перемоги, передають Патріоти України з посиланням на Oбозреватель.

Зокрема, він пояснив викладену в ній тезу президента Росії: "Польща, переслідуючи свої інтереси, усіма силами перешкоджала створенню системи колективної безпеки в Європі".

"Така увага до Польщі має дві причини. З одного боку, Польща неодноразово звинувачувала Росію в переписуванні історії, польські історики наполягають на тому, що Друга світова війна почалася з пакту Молотова-Ріббентропа і поділу Польщі Радянським Союзом і нацистською Німеччиною", – зазначив В'ятрович.

"З іншого боку, звинувачення Польщі в тому, що вона "сама винна", що почалася Друга світова війна – один із головних меседжів сучасної російської пропаганди: "пакт Молотова-Ріббентропа – це не так погано, це вимушений крок" та інші", – додав історик.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...