Український політв'язень Кремля вже кілька місяців перебуває в харківській колонії. Мін'юст відмовчується

РФ збиралася засудити Литвинова на 25 років за вбивство фіктивних осіб на Луганщині батальйоном "Дніпро-1", до складу якого входив Литвинов. Потім йому змінили обвинувачення на розбій.

Український політв'язень Сергій Литвинов, якого в Росії засудили за розбій до восьми з половиною років в’язниці, вже 4 місяці відбуває покарання в Диканівській колонії Харкова, передають Патріоти України з посиланням на Громадське.

Цю інформацію підтвердило керівництво Диканівської колонії №12 і сам політв'язень. За його словами, він відбуває покарання в Україні з 1 березня 2019 року, йому залишилося ще 3,5 з 8 з половиною років, зазначених у вироку.

Крім того, повідомляється, що журналісти звернулися до Міністерства юстиції з проханням розкрити деталі передачі Литвинова з Росії в Україну. У відповіді на запит Мін’юст послався на конфіденційність. "Зміст матеріалів судової справи та детальна інформація щодо цієї особи є конфіденційною і містить персональні дані, які захищаються та обробляються Міністерством юстиції України відповідно до Закону України "Про захист персональних даних", та не можуть поширюватися без згоди суб'єкта персональних даних", — зазначили в міністерстві.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...