Український журналіст на "Ехо Москви" жорстко пройшовся по "русскому міру" (відео)

Він додав, що Росія зробила собі ведмежу послугу, вилучивши з політичного поля України найбільш проросійський електорат.

Український журналіст Роман Цимбалюк висловив упевненість в тому, що Росія остаточно втратила вплив на Україну. Про це він заявив в ефірі радіо "Ехо Москви" і пояснив, як країна-агресорка сама підштовхнула нашу державу до європейського вектору розвитку, передають Патріоти України.

"Взагалі у нас всі проблеми, які виникли після 2014 року, пов'язані з тим, що чомусь багато прийшло в Росію нафтодоларів, всі згадали, що Росія велика, сильна і багата країна і пора сусідні країни повертати в стійло. Але це" стійло "може по-різному діяти. Колись Франція і Німеччина багато воювали, але зараз контролюють весь європейський континент, зону Євросоюзу", – провів паралель журналіст.

"Вони це роблять таким чином, що люди в сусідніх країнах не втрачають свої прапори, отримують від цього масу можливостей – вільний ринок, свободу пересування, лоукостери, гідний рівень життя. І найголовніше – їм за це не пропонують сісти на підвал де-небудь в Берліні або Будапешті. Якби Росія в рамках програми повернення своєї величі діяла б так", – додав Цимбалюк.

Він підкреслив, що є безліч досліджень про те, що членство України в Митному союзі було б їй вигідне з економічної точки зору. Однак наша країна відмовилася від цього, щоб не втратити головну цінність – свою свободу.

"Чому Україна відмовилася? Тому що тут ставлять питання про те, щоб ліквідувати українську державу. А у нас це цінність для дуже багатьох. І коли у тебе такий вибір... Але це не ми зробили вибір. Адже ми ж не почали розширюватися за рахунок Російської Федерації", – пояснив журналіст.

Крім того, додав він, Росія зробила собі ведмежу послугу, вилучивши з політичного поля України найбільш проросійський електорат. Це трапилося після окупації частини Донбасу. Таким чином вона змусила переосмислити свої погляди людей з вільних територій, які симпатизували дружбі з Москвою.

"Всі інші, які сумнівалися, коли дивляться на донецькі в'язниці, комендантську годину, вони думають: "Та ні, краще вже із Степаном Бандерою і аеропортом, який працює, у Харкові, ніж о 10 годині сидіти вдома і не висовуватися. Тому що прийдуть якісь люди в російській військовій формі, знайдуть у тебе майку "Шахтар", донецького клубу в евакуації, і звинуватять вас у шпигунстві на користь СБУ і посадять на 10 років в'язниці", – зробив висновок Цимбалюк.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...