Українським зрадникам від спорту, котрі "Я просто за мир у всьому світі": Латиноамериканські футболісти відмовилися виходити на матч, щоб підтримати революціонерів

Не всі спортсмени вважають, що «спорт поза політикою».

На відміну від більшості українських спортсменів, які намагаються повсюдно демонструвати аполітичність, чилійські футболісти притримуються трохи іншої думки. Революція у цій Латиноамериканській країні триває вже місяць і щоб підтримати повсталих людей, гравці вирішили не виходити на товариський матч зі збірною Перу, який мав відбутися 19 листопада, передають Патріоти України з посиланням на іноземні ЗМІ.

Футболісти відмовилися виходити гру. Їх не стали карати через складну ситуацію в країні, а просто відпустили. Головний тренер команди Рейнальдо Руеда намагався переконати їх історією про Гондурас у 2009-му під час військового перевороту, але не вийшло.

«Вважаю, що ми не повинні грати в цьому матчі з поваги до того, що відбувається в країні, - сказав хавбек Чарлес Аранґіс. - Ми повинні йти разом, тому що ми з однієї країни, ми один народ».

Його підтримали і відоміші в Європі Артуро Відаль і Ґарі Медель: «Ми футболісти, але перш за все ми люди і громадяни, - виклали вони однаковий текст в Instagram. - Ми представляємо цілу країну, і сьогодні у Чилі інші пріоритети/ Найважливіший матч – це матч за рівність, за те, щоб змінити багато, щоб чилійці могли жити в справедливішій країні».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...