"Українці - двигун польської економіки", - Rzeczpospolita

Протягом п'яти років працюючі в Польщі вихідці з України внесли вклад в зростання ВВП майже стільки ж, скільки самі поляки.

"Двигуном польської економіки" називає іммігрантів з України автор публікації в газеті Rzeczpospolita Гжегож Семіончік, передають Патріоти України.

Він підкреслює, що працюючі протягом останніх п'яти років в Польщі вихідці з України внесли вклад в зростання ВВП майже стільки ж, скільки самі поляки. "З 2014 року польська економіка зросла на 22%. Якби не масовий наплив на польський ринок праці іммігрантів з України, це зростання, швидше за все, був би набагато нижче".

Роль, яку зіграли в польській економіці приїжджі з країни-східного сусіда Польщі була особливо велика в 2018 році, коли кількість працюючих поляків знижувалася. До такого висновку прийшли експерти Польського національного банку. "Це має значення для оцінки характеру економічного буму, який Польща переживає в останні роки", - пише Гжегож Семіончік.

У свою чергу, Ганна Цесьляк-Врублевська, коментатор газети Rzeczpospolita, зазначає: "Безсумнівно, хвиля заробітчан з-за східного кордону нам допомогла, але це не означає, що стала відповіддю на всі виклики, тому що Польща на тлі Заходу як і раніше залишається країною дешевої робочої сили, низьких заробітків і не дуже високого життєвого рівня. Присутність українців цього не змінило, і навіть поглибило цю тенденцію, оскільки заробітки іноземців виявляються в середньому на 10% нижче, ніж заробітки поляків".

На думку Ганни Цесьляк-Врублевської, підвищення життєвого рівня в Польщі можна досягти методом «малих кроків», підтримуючи польські фірми в експансії, інвестиціях, інноваціях і так далі. "Можливо, це не такий ефектний спосіб, але в більш тривалій перспективі він принесе відчутні результати для всіх", - вважає коментатор газети Rzeczpospolita.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...