Українці перестають вірити у COVID-19: До чого це призведе

В Україні вже більше тисячі людей інфікуються коронавірусом COVID-19 за добу. Євросоюз від українських авіа-туристів відгородився, бо Україна опинилася в "червоній зоні".

Соціологи КМІС провели дослідження і з'ясували, що 66% відсотків опитаних упевнені, що коронавірус "створили штучно в лабораторії". А майже 37% узагалі вважають, що COVID поширили навмисно, щоби зменшити кількість населення. Але на цьому тижні один антирекорд захворюваності змінював інший. Цифри дедалі страшніші. І ще більше лякає, що оці сотні й тисячі - чиїсь життя. Попри це люди нехтують рекомендаціями МОЗ, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

У найбільшу групу ризику потрапили медики. У Львівській області, де зараз пік захворюваності, коронавірус забрав життя очільниці лабцентру Львова Галини Михальчук.

За словами міністра охорони здоров'я Максима Степанова, показник смертності в Україні становить 2,6%. Він нижчий, ніж, наприклад, у Німеччині - 4%, у США - 5%, у Франції - аж 18%. Але це було при низькому завантаженні лікарень. Зараз усе змінюється. Заповненість ліжок у деяких лікарнях сягає 50-60%. Тому вже почали готувати до приймання лікарні другої та третьої хвилі.
А поки в лікарнях помирають хворі на COVID-19 та падають від утоми медики, у центрі столиці падають від танців. А у годину пік біля трамвайних колій вишикувалася черга. І про маски тут не чули. "Мені дихати важко. Спекотно сильно. Я вважаю, відсотків 80, це політичний аспект. Щось є, грип якийсь. Але я не вважаю, що це глобальне щось. Комусь вигідно було", - каже жінка.
В метро навіть відбулася дуже дивна акція. Жіночки в косметичних масках на обличчях іще й із мітлою в руках пройшлися столичною підземкою із закликами - "знімайте маски". І, здається, це діє. Бо у натовпі у метро деякі були без маски взагалі. А у когось вона за останніми трендами під носом. "Вірус, від має такий маленький розмір, що для нього оця маска все рівне, що оці стіни. Це політичний вірус, щоб нас рабами зробити", - каже чоловік.
"Можливо, що люди не вірять, є фактором інформаційної війни, щоб настав хаос у конкретній країні", - каже доктор фізико-математичних наук Ігор Бровченко. Він із колегами вирішив вивести боротьбу із коронавірусом у чисті цифри. Офіційно на кінець червня в Україні вже мали мати 200 хворих в день. Математики вирахували, що цифри треба збільшувати до 5 разів. Тепер їхній графік подав катастрофічний сигнал. "За перші три тижні червня ми подвоїли кількість захворювань за день. Ми мали близько 400 хворих в кінці травня і 800 на минулому тижні. Ми маємо репродуктивне число 1,2. Це означає, що 10 інфікованих передають 12 людям", - повідомив математик.
Разом із цим, в країні іще більше послаблюють карантин. Відчиняються заклади харчування всередині. Наступного тижня відкриють кінотеатри. А хтось уже пакує валізу на закордонні моря. Щоправда, європейські канікули скасовуються.
Та навіть ті, хто нікуди не летить, без масок і дотримання дистанції, із задоволенням засмагають на берегах Дніпра. І розважаються, як тільки можуть. А в центрі Києва у час, коли всі закінчили роботу і вийшли погуляти, панує атмосфера неймовірного свята. Всі розслаблені, веселі, грає музика і без масок. І це в той день, коли в країні оголошують антирекорд по хворих на коронавірус за весь карантин – 1 109 осіб. Коли черговий спалах цього разу на найбільшому столичному речовому ринку Троєщини.
А на терасі одного зі столичних барів люди буквально один в одного на голові. І як вже вкотре за день чутно "та який коронавірус!". "Ми взагалі думаємо, що це вигадана ситуація з коронавірусом. Якби він справді був, ми не думаємо, що наша влада відкривала б усе. Нащо їм жертвувати усіма. Щоб бізнес процвітав? Бачимо, люди ходять. А чому ми ні. Ми ж такі самі", - каже дівчина у кафе.

Та поки українці насолоджують без масок і антисептиків, у медиків інше життя. Вони намагаються подолати недугу і падають із ніг від утоми, аби витягти тяжких хворих на коронавірус. Вірус, у який уже майже перестали вірити, і тому він іще підступніший.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...