"Українці вважають Кучму найкращим президентом", - соціолог

При цьому експерт вважає, що більшість громадян не вникають в питання, пов’язані з розвитком економіки і відстоюванням національних інтересів.

За результатами опитувань соціологів 20% громадян назвали Леоніда Кучму “кращим президентом України за весь час незалежності”. Про те, чому українці зробили такий вибір, розповів директор соціологічної групи “Рейтинг” Олексій Антипович, передають Патріоти України.

“Ностальгія, певний розвиток і стабільність присутні в цій оцінці. Якщо Кравчук – це початок незалежності, то Кучма – це два терміни і довгий період становлення незалежності”, – зазначив він.

При цьому експерт вважає, що більшість громадян не вникають в питання, пов’язані з розвитком економіки і відстоюванням національних інтересів.

“І люди явно не вникають в те, наскільки там розвивалася промисловість і сільське господарство, наскільки обстоювали національні інтереси, зокрема, щодо Тузли (суперечка між Україною і Росією з приводу приналежності острова Тузла – ред.). Українці це все навіть не пам’ятають, у українців є спогади про те, що було стабільно і були заробітки. Десь таке уявлення про президента Кучму”, – додав Антипович.

Однак подібні настрої громадян, за словами соціолога, не варто пов’язувати з ностальгією за часами Радянського Союзу.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...