Українцям знову перерахують пенсії

В Україні з 1 липня мінімальну пенсію підвищать з 1497 до 1564 грн. Таке нововведення торкнеться менше двох мільйонів українців на заслуженому відпочинку, які на даний момент отримують мінімум.

Так, з 1 липня загальний показник прожиткового мінімуму в Україні зросте з 1853 до 1963 грн. При цьому українці, які втратили працездатність (пенсіонери), замість 1497 грн повинні будуть отримувати як мінімум 1564 грн, передають Патріоти України з посиланням на Обозреватель.

Також збільшиться прожитковий мінімум для дітей (залежно від віку). Наприклад, мінімум на дитину до 6 років збільшиться з 1 626 до 1699 грн.

Прожитковий мінімум – мінімальна сума, на яку має право кожен. І таке право гарантоване українцям Конституцією. Наприклад, якщо українець непрацездатного віку за своє життя не заробив і 15 років стажу, йому не призначили пенсію, він має право на матеріальну допомогу від держави. І розмір цієї допомоги повинен компенсувати різницю між його доходом і прожитковим мінімумом.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...