Україну попередили про загрозу російської атаки з півдня

У 2020 році Росія може почати активні військові операції на українському узбережжі Чорного й Азовського морів, а також річки Дунай.

Ба більше, є загроза висадки десанту в цих місцях. Такий прогноз озвучив у статті для Black Sea News експерт Андрій Клименко, передають Патріоти України.

За його словами, найнебезпечнішим стане період після святкування країною-агресором 75-річчя перемоги в Другій світовій війні.

Крім того, Клименко вважає, що Росія й надалі блокуватиме рух українських кораблів під різними приводами в Керченській протоці. Окупантам це необхідно для забезпечення секретності військових перевезень у тимчасово окупований Крим.

"Але наш головний прогноз все ж стосується не Азовського моря, з яким майже все зрозуміло, а ситуації зі свободою судноплавства в Чорному морі. Ми майже впевнені в тому, що Азовська криза – це було "тренування". У 2020 році майбутніх дій РФ зі створення перешкод судноплавству в українські порти потрібно чекати не тільки в Азовському, а й у Чорному морі", – попередив експерт.

Він зазначив, що Росія, найімовірніше, діятиме за вже перевіреним "азовським сценарієм" і почне затримувати для огляду кораблі, що йдуть до або з портів Чорноморська, Одеси, Миколаєва та Херсона.

"ФСБ легко доповість, що на одному із бортів, які курсують цим шляхом, може перебувати диверсійна група, яка хоче підірвати, наприклад, бурові платформи на вкраденому Одеському родовищі (які РФ вже вважає своїми, як і весь український шельф, з якого видобуває/краде до 2 млрд куб. метрів газу щорічно", – припустив Клименко.

Крім того, підкреслив він, одним із методів створення перешкод у 2020 році з боку Росії в Чорному морі буде поширення "закриття" для судноплавства західних районів моря для проведення навчань РФ з бойовими стрільбами (справжніх або фейкових).

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...