"Укроборонпром" готується до фінального етапу випробовувань ПКР Р-360 "Нептун": Подробиці

Під час пуску буде завершено випробування головки самонаведення крилатої ракети Р-360 в умовах складного маневрування при наведенні ракети на ціль.

В кінці травня пройде черговий етап вогневих випробувань вітчизняного ракетного комплексу РК-360МЦ «Нептун» на якому буде протестована робота нової головки самонаведення, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу ДК «Укроборонпром».

Згідно з наданими даними, під час пуску, що відбудеться на одному з полігонів на Одещині, буде завершено випробування головки самонаведення крилатої ракети Р-360 в умовах складного маневрування при наведенні ракети на ціль.

«Під час пусків буде перевірена відповідність новітнього високоточного озброєння заявленим тактико-технічним характеристикам, зокрема дальності польоту та точності знищення цілей», - відзначили в прес-службі Концерну.

У вогневих випробуваннях візьме участь ракетний комплекс «Нептун» з крилатою ракетою Р-360, яка здатна знищувати цілі на відстані у 300 км та комплекс «Вільха-М» – модернізований варіант «Вільхи», який має більш високу дальність польоту у 130 км та підвищену точність.

Створення «Вільхи» та «Нептуна» у максимально стислі строки стало можливим завдяки високому професіоналізму фахівців багатьох підприємств «Укроборонпрому», зокрема ДККБ «Луч», ДАХК «Артем» та ДП «Жулянський машинобудівний завод «ВІЗАР».

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...