"Укроборонпром" налагодив серійну модернізацію танків Т-64 (відео)

При модернізації в бойову машину встановлюється новий прицільний комплекс навідника з тепловізором, який забезпечує розпізнавання і знищення.

ДП "Львівський бронетанковий завод" налагодило серійну модернізацію танків Т-64 зразка 2017 року, які оснащені тепловізорами, цифровими радіостанціями, засобами супутникової навігації і нової динамічним захистом. Про це повідомляє прес-служба ДК "Укроборонпром", передають Патріоти України.

За даними концерну, при модернізації в бойову машину встановлюється новий прицільний комплекс навідника з тепловізором, який забезпечує виявлення, розпізнавання і знищення противника вогнем 125-мм гармати в будь-який час доби і за будь-яких погодних умовах.

У той же час інші члени екіпажу отримають нові прилади нічного бачення з електронно-оптичним перетворювачем третього покоління. "Ці прилади мають високу стійкість до світлових перешкод, вони не чутливі до засвітки навіть при використанні противником спеціальних перешкод в інфрачервоному діапазоні", - розповіли в "Укроборонпромі".
"Крім того, вони встановлюються на штатні кріплення і підключаються до електричної мережі танка без її зміни, що дозволяє значно зменшити час і витрати для інтеграції пристроїв в системи бойової машини", - додали в концерні.
Повідомляється, що також Т-64 зразка 2017 року одержав нову динамічну захист, яка значно підсилює рівень захищеності бойової машини і ефективно протидіє всім сучасним протитанковим засобам ураження: кумулятивним і бронебійним, а також ударно-кумулятивним боєприпасів типу "ударне ядро".

"Ще однією особливістю Т-64 зразка 2017 року є система супутникової навігації від Держпідприємства "Оризон-Навігація", що входить до складу ДК "Укроборонпром". Цей навігаційний комплекс працює в автоматизованій цифровий системі, дозволяє в режимі" онлайн "обмінюватися надійно зашифрованими даними" , - сказано в повідомленні.

За інформацією ДК, дані про місцезнаходження кожної машини можуть надходити до командувачем всіх рівнів, від командира взводу до керівництва всією бойовою операцією.
Танки також оснащуються новими цифровими радіостанціями "Либідь К-2РБ", які забезпечують надійну захищену від перешкод і перехоплення зв'язок на дистанції до 70 кілометрів. Відзначається, що раніше модернізацію танків Т-64 до цього рівня проводив тільки "Харківський бронетанковий завод" "Укроборонпрому", який вже направив в українську армію понад півтори сотні Т-64 зразка 2017 року.
А завдяки потужностям "Львівського бронетанкового заводу" процес переозброєння української армії модернізованими машинами буде проходити значно швидше.

В "Укроборонпрому" відзначили, що потужності цих двох танкових підприємств дозволяють, при наявності стабільного замовлення і фінансування з боку замовника, провести модернізацію всіх Т-64 в найближчій перспективі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...