"Укроборонпром" за минулий рік піднявся на 10 сходинок у рейтингу оборонних компаній світу

Державний концерн «Укроборонпром» у рейтингу Стокгольмського інституту проблем миру (SIPRI) провідних продавців зброї зайняв у 2018 році 71-ше місце.

Про це йдеться в опублікованому дослідженні у грудні 2019 році, передають Патріоти України з посиланням на прес-службу Концерну.

Відзначається, що у 2017 році «Укроборонпром» був на 81-му місці. Відповідно, за один рік державний концерн зміг піднятися на 10 сходинок у рейтингу.

Загальні продажі українського держпідприємства у минулому році збільшилися до 1,3 млрд доларів, тоді як у 2017 році вони складали 1,02 млрд.

«Один із пріоритетів «Укроборонпрому» – експорт. Ми активно працюємо над підвищенням якості нашої продукції, укладанню нових контрактів та їх вчасному виконанні», – наголосив Генеральний директор «Укроборонпром» Айварас Абромавичус.

Варто додати, що у 2018 році обсяги продажу озброєнь у світі зросли на 4,6% у порівнянні з 2017 роком й склали близько 420 млрд доларів.

Частка загальних продажів озброєнь компаній за країнами світу на 2018 рік у рейтингу SIPRI «Топ-100» на 2018 рік за країнами (ліворуч) та «Топ-15» найбільших продавців зброї (праворуч).

А ось російські оборонні компанії, попри гучні заяви про збільшення інтересу до їх продукції, продемонстрували падіння обсягів продажу. Так, за минулий рік сукупний продаж зброї 10 компаній з РФ, що присутні в рейтингу, склав 36,2 млрд дол., що на 0,4% менше ніж у 2017 році.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...