Улюблена дитина султана, або Як насправді виглядала красуня-донька Сулеймана I і Роксолани

Достовірних портретів легендарної Роксолани до наших днів не збереглося, проте існує одне зображення її дочки Міхрімах - кисті великого венеціанського художника Тіціана.

Портрет дочки султана Османської імперії Сулеймана Першого і його дружини Роксолани (Хюрем-султан), був написаний в 1555 році. До того моменту Міхрімах виповнилося 33 роки. Неможливо сказати точно, чи писав художник цю роботу з натури або спираючись на розповіді про зовнішність дівчини, як це часто бувало в ті часи, передають Патріоти України з посиланням на Clutch.

На портреті Міхрімах одягнена в багатий наряд, корону і прикраси, які говорять про те, що над її гардеробом працювали кращі кравці, а для пошиття використовувалися тільки дорогі тканини зі складними візерунками. За вилізлими з-під головного убору пасмами можна впевнено сказати, що у Міхрімах було хвилясте світло-русяве волосся.

Сучасники писали, що дочка султана мала довге волосся із золотистим відтінком. Риси обличчя Міхрімах описувалися як м'які, шкіра кремового відтінку, акуратний маленький рот і прямий ніс.

Швидше за все, дочка падишаха була більше схожа на батька, ніж на матір. Однак точно сказати складно, оскільки достовірних портретів Роксолани до наших днів не збереглося.Турецька актриса Пелін Карахан в ролі Міхрімах в серіалі "Чудове століття"

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...