Улюблена дитина султана, або Як насправді виглядала красуня-донька Сулеймана I і Роксолани

Достовірних портретів легендарної Роксолани до наших днів не збереглося, проте існує одне зображення її дочки Міхрімах - кисті великого венеціанського художника Тіціана.

Портрет дочки султана Османської імперії Сулеймана Першого і його дружини Роксолани (Хюрем-султан), був написаний в 1555 році. До того моменту Міхрімах виповнилося 33 роки. Неможливо сказати точно, чи писав художник цю роботу з натури або спираючись на розповіді про зовнішність дівчини, як це часто бувало в ті часи, передають Патріоти України з посиланням на Clutch.

На портреті Міхрімах одягнена в багатий наряд, корону і прикраси, які говорять про те, що над її гардеробом працювали кращі кравці, а для пошиття використовувалися тільки дорогі тканини зі складними візерунками. За вилізлими з-під головного убору пасмами можна впевнено сказати, що у Міхрімах було хвилясте світло-русяве волосся.

Сучасники писали, що дочка султана мала довге волосся із золотистим відтінком. Риси обличчя Міхрімах описувалися як м'які, шкіра кремового відтінку, акуратний маленький рот і прямий ніс.

Швидше за все, дочка падишаха була більше схожа на батька, ніж на матір. Однак точно сказати складно, оскільки достовірних портретів Роксолани до наших днів не збереглося.Турецька актриса Пелін Карахан в ролі Міхрімах в серіалі "Чудове століття"

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

п’ятниця, 30 вересень 2022, 6:11

30 вересня святкують день ангела жінок на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я, любові, благополуччя собі і своїй родині. Вранці в ...

З архіву ПУ. Кухня літа: Рецепти швидких, смачних та простих страв з кабачків

п’ятниця, 15 липень 2022, 23:55

Страви з кабачків – це те, без чого важко уявити собі літо! Цей овоч дуже універсальний – з кабачків можна готувати перші, другі страви та закуски. Рецепти з кабачками дуже прості у приготуванні, то ж з ними впорається будь-хто. Окрім своїх корисних вл...