Унікальна ферма, де розводять кіз альпійської породи, працює в Україні (фото)

Ферма з назвою “Лісова коза” знаходиться на території колишньої колгоспної свиноферми на Кіровоградщині.

Працювати ферма почала у 2016 році, а перших кіз привезли вже у 2017 році. Першими жителями ферми будо корінне стадо кіз з Франції — 312 голів альпійської породи, з них 300 кіз і дванадцять цапів, передають Патріоти України з посиланням на Агро-Центр.

Коли обирали породу кіз звертали увагу на продуктивність, фізіологію та здатність пристосовуватися до кліматичних умов України. Сьогодні фермери задоволені, що зупинили свій вибір саме на цій породі.

Зараз ферма має державний сертифікат племінного репродуктора. Молодняк користується популярністю по всій Україні.

Продаж кіз — справа прибуткова У молочному віці племінний молодняк швидко розкуповується за ціною 300—350 євро за голову. В сім місяців, коли ця порода досягає статевої зрілості й готова до розмноження, вартість виростає до 500 євро.

Експерти кажуть, що ціна таку ціну високоякісного племінного молодняка не можна назвати зависокою. На ринку вартість деяких порід сягає і 2,5 тисячі євро.

Додатковий дохід фермі приносить продаж молока. Молоко з цієї ферми сертифіковане як продукт вищої якості згідно з державними стандартами.

Проте, найголовнішим напрямком роботи “Лісовій козі” фермери вважають власне сироваріння. Твердий сир із козячого молока буде належати до преміум-класу. Вартість продукту стартуватиме від 600 до 900 гривень за кілограм. Висока ціна викликана високою собівартістю технології виготовлення.

“Ми робитимемо сири дуже широкої типології, від м’яких до твердих, з пліснявою і без, а також — оригінальні, власної рецептури та під власною зареєстрованою торговою маркою “Лісова Коза”.

— розповідає Олександр Романов, директор із маркетингу.

Фермери планують лише розширювати виробництво. Зокрема, з часом хочуть почати виробляти кисломолочні продукти, масло й, навіть, морозиво. А також, мріють про відкриття фірмових магазинів в Кропивницькому, Підлісному, а з часом — в інших містах України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...