Уряд Гройсмана в епіцентрі гучного скандалу: СБУ заявила про викриття потужної корупційної схеми віце-прем'єр-міністра

Один з віце-прем’єр-міністрів України причетний до розкрадання коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками комунальних підприємств Вінницької області.

Про це повідомляє прес-служба Служби безпеки України у Facebook, передають Патріоти України.

«Співробітники СБУ виявили та задокументували механізм привласнення коштів державного та місцевих бюджетів чиновниками комунальних підприємств Вінниччини, організовану одним з віце-прем’єр-міністрів України», — йдеться в повідомленні.

За інформацією прес-служби, чиновник лобіював призначення на посади керівників комунпідприємств довірених осіб. Вони, діючи у змові з приватними підприємцями, які також підконтрольні віце-прем’єру, привласнили бюджетні кошти під час будівельних робіт на території області. Ім’я корупціонера СБУ не назвала.

«Зловмисники вносили до актів виконаних робіт неправдиві дані щодо вартості робіт і послуг, цін на матеріали та заробітної плати працівників, фіктивно оформлених на підприємствах», — сказано в повідомленні.

Силовики провели ряд обшуків в офісах комунальних підприємств і комерційних структур, задіяних у схемі, розташованих у Вінниці, Києві та Полтаві.

Провадження відкрито за ч. 5 ст. 191 (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем) Кримінального кодексу.

На даний момент новина з сайту прес-служби видалена.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...