Уряд переніс обіцяне підвищення пенсій для українців старше 75 років

Через це перенесення кожен з них втратить по 1200 гривень.

Уряд вирішив відсунути в часі дату початку регулярних доплат до пенсій, які були обіцяні українцям віком 75+ років. Раніше передбачалося, що ці доплати їм почнуть давати з липня. Однак тепер було вирішено перенести дату початку виплат на жовтень, передають Патріоти України.

Було заплановано давати їм щомісячну доплату до пенсії в розмірі 400 гривень. Йдеться про тих громадян, яким вже є 75 років, і які отримують мінімальну пенсію. Зараз її розмір становить 2100 гривень. Після отримання запланованої прибавки вона буде дорівнює 2500 гривням. Правда, при цьому є ще одна обов'язкова умова за стажем роботи. Пенсіонер повинен мати стаж не менше 20/25 років (20 - для жінок і 25 - для чоловіків).
Через те, що виплачувати надбавки пенсіонерам почнуть з жовтня, вони втратять доплати за три місяці і недоотримають по 1200 гривень.
При цьому пенсіонерам, яким понад 80 років, надбавки почали доплачувати ще в минулому році. Вони будуть отримувати їх як і раніше. А ось "молодим" 75-льоткам доведеться ще три місяці почекати.
Цікаво, що в Україні загін таких пенсіонерів, у віці від 75 до 80 років, налічує всього 1,6 мільйона чоловік. Пенсійний фонд зможе заощадити на них за ці три місяці всього 1,9 мільярда гривень. В принципі, це не така велика сума, щоб потрібно було відсувати дату виплат. Але, очевидно, у Пенсійного фонду є на цей рахунок якісь свої міркування.
Проте, вже з 1 березня стартує наймасштабніший в поточному році підвищення пенсій - індексація. Пенсії будуть проіндексовані на 11%. Загалом, виплати підвищать 8 мільйонам наших літніх співгромадян. Величина індексації складе від 100 до понад 1000 гривень.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...