"Усіх тримали разом - політичних і кримінальних. Поруч були і з туберкульозом, і з сифілісом, і з гепатитом...": Українка розповіла про жахи життя у полоні терористів "ДНР"

Жінка пробула у полоні два роки й півтора місяці: два роки й три тижні – в СІЗО, три тижні – в жіночій колонії в Сніжному.

Ольга Політова

Українська пенсіонерка Ольга Політова розповіла страшну історію затримання бойовиками "ДНР" 13 листопада 2015 року, подробиці життя у полоні та порятунок, передають Патріоти Україна з посиланням на Радіо Свобода.

Українку затримали на блокпосту "ДНР" та почали допитувати про зв’язок з диверсійними розвідгрупами. В результаті українка просиділа у полоні два роки й півтора місяці: два роки й три тижні – в СІЗО, три тижні – в жіночій колонії в Сніжному.

Умови утримання були неналежними, адже не було навіть медичної допомоги. Коли жінка запропонувала працювати лікарем у медпункті – їй відмовили, попри те, що вона дипломований спеціаліст.

"Вони відмовили, бо хотіли мені гіршого – разом з наркоманами і вбивцями тримати в загоні […] Оті туалети, які без кінця забиваються, оті обпльовані інфекціями раковини, а поруч з тобою хто завгодно – і з туберкульозом, і з сифілісом, і з гепатитом. У камерах було від 6 до 14 людей. Я старалась там нічого не їсти. Іноді – кашу й хліб брала. Передачі були двічі на місяць, але їх могли їсти всі, хто був у камері, за два-три дні. Усіх тримали разом – політичних і кримінальних. Я пройшла 8 камер", - розповіла жінка.

Жінка додала, що ставлення до неї було жахливе. Коли полонену привезли у камеру, то у неї почався гнійний кон’юнктивіт. Чотири доби очі заливало гноєм. Однак, ніхто не надав медичної допомоги.

"Працювати примушували в обов’язковому порядку. За мною закріпили роздягальню. Уявіть: всі приходять і в кишенях приносять жужелицю, кидають на підлогу, аби я прибирала, мила. Знущались, принижували. Були люди, які ставились до мене з повагою, але це одиниці", - пояснила вона.

Полонену звільнили 27 грудня 2017 року, коли був великий обмін.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...