"Усвідомлює та шкодує через образу": Великобританія зробила офіційну заяву про міжнародний скандал з гербом України

У посібнику з протидії екстремізму, підготовленому поліцією Великобританії, в розділі знаків і символів праворадикальних груп розмістили національний герб України.

Після скандалу з внесенням тризуба в посібник із протидії екстремізму Великобританія заявила, що глибоко поважає офіційні символи української державності. Відповідну заяву представника британського уряду в понеділок, 20 січня, було опубліковано на Facebook-сторінці посольства країни в Києві, передають Патріоти України.

"Ми визнаємо, що тризуб як головний елемент державного герба України має конституційне, історичне і культурне значення для народу України", – наголошується у тексті.

Також Британія заявила, що "усвідомлює та шкодує через образу", заподіяну появою українського тризуба в поліцейському посібнику.

"Як уже заявляли в поліції, у цьому документі чітко зазначено, що багато символів, наведених у ньому, не представляють інтерес у боротьбі з тероризмом", – пояснило посольство.

Представник уряду Великобританії підсумував, що країна залишається на позиціях повної підтримки незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...