Увага! Ботулізм: Як супермаркети труять українців

З приходом теплої погоди в Києві почастішали випадки харчових отруєнь. Зокрема на вихідних в столиці через отруєння рибою, купленої в супермаркеті, померла людина, ще кілька перебувають у лікарні. Всі троє заразилися ботулізм.

Після цього в столиці тимчасово заборонили продавати рибу. Однак, сьогодні за даними Госпотребслужби знову був зареєстрований випадок ботулізму, повідомляють Патріоти України.

На жаль, за даними фахівців багато вітчизняних виробників в гонитві за наживою халатно відносяться до виробничих процесів і не дотримуються технології приготування продукції. Також на полиці супермаркетів просочується нелегальна продукція. Зокрема риба без необхідних документів. Де і як її вирощували і виготовляли, залишається тільки здогадуватися. Хоча багато супермаркетів, як виявилося, цей факт не бентежить.
Коментуючи випадки захворювання на ботулізм в столиці, глава Асоціації рибалок України Олександр Чистяков заявив, що магазини перетворилися в точки по реалізації браконьєрської продукції за допомогою посередників і з фальшивими документами.

За його словами, під час одного з рейдів вилучили підроблені печатки.

"Ветеринарне свідоцтво, печатки різних підприємств водних. Фактично, ми з вами можемо зараз зробити будь-який документ", - підкреслив експерт.

Тому українцям залишається покладатися тільки на удачу і пильність. Адже немає гарантії, що саме хтось із нас не стане жертвою ботулізму. А найсумніше, що сироватки від ботулізму немає.

Відзначимо, що ботулізм - небезпечне захворювання, що передається, як правило, через порушення правил гігієни і зберігання продуктів. Збудник хвороби оптимально себе почуває при температурі 28-35 ° C без доступу кисню. Так споживачі в'яленої риби і консервації, вироблених з порушенням технології, потрапляють в зону ризику. Прі попаданні в кров токсин порушує роботу нервової системи, що може привести до задухи. За даними медиків, без надання допомоги летальність ботулізму може досягати 60%.

Опублікував: Олег Устименко
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Трійця: Легке меню до святкового столу (фото, відео)

субота, 7 червень 2025, 23:10

На свято можна приготувати прості страви, які не вдарять по фігурі. У неділю, 23 червня, цьогоріч відзначатиметься Трійця – 50-й день після Великодня (Воскресіння Христове). Традиційно меню на Паску жирне, у ньому багато м'ясних страв, оскільки до свя...

Провідна неділя 2025 року: Прикмети та традиції, що треба знати про радоницю

неділя, 27 квітень 2025, 0:10

Провідна або поминальна неділя, проводи, провідки, гробки, опроводи, радониця, дарна неділя, радниця, Томина неділя – все це назви однієї і тої ж традиції – згадувати душі померлих в першій після Великодня недільний день. Провідна неділя 2025 року у хр...