Увага, шахраї! - У мережі викрили велику аферу з "Ощадбанком"

В Україні користувачам "Ощадбанку" почали надсилати повідомлення про нібито блокування їхньої банківської карти.

Як пишуть користувачі в мережі, останнім часом шахраї активізувалися, передають Патріоти України.

"Три дні поспіль дружині приходить", - написав Юрій Петров в одному з телеграм-каналів. Він також опублікував скріншоти повідомлень, за якими видно, що аферисти націлились на банківську карту і закидають власника фейковими повідомленнями про нібито зняття грошей або блокування.

Варто відзначити, що номер банківської картки та CVV/CVV-2 можуть підглянути на касі супермаркету, в кафе або ресторані, в магазині або в будь-якому іншому місці, де ви передаєте в чужі руки свою банківську карту. Захиститися від крадіжки даних можна тільки в тому випадку, якщо ви самостійно розраховуєтесь карткою за допомогою терміналу.

Саму карту потрібно тримати таким чином, щоб її номер не могла підглянути стороння людина. Якщо ви набираєте ПІН-код на терміналі, циферблат варто прикривати рукою.

Щоб непомітно сфотографувати обидві сторони карти продавцеві або офіціантові в ресторані знадобиться всього лише кілька секунд. Зловмисники можуть самі скористатися отриманою інформацією, або продати її. Через місяць гроші з карти пропадуть і визначити, що дані вкрав, наприклад, касир в супермаркеті, буде складно.

За статистикою 80% випадків шахрайства з банківськими картами відбулися через неуважність або довірливість самих власників.Сучасні технології дозволяють красти інформацію з карти за допомогою спеціальних накладних пристроїв на банкомати. Але подібні виверти обходяться зловмисникам в копієчку. Крім того, при знятті пристроїв з банкомату шахраїв можуть затримати, а на самому пристрої є камера відеоспостереження. Обдурити клієнта банку по телефону або підглянути номер картки та CVV значно простіше.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...