У 2021 ЗС РФ отримають 21 розвідувально-ударний БПЛА

Комплекс “Оріон” за своїми характеристиками відповідає БПАК класу MALE (Medium Altitude Long Endurance) – середньовисотні з великою тривалістю польоту.

Міністерство оборони Російської Федерації отримає цього року 7 безпілотних авіаційних комплексів “Оріон”. До складу кожного комплексу входить по три безпілотні розвідувально-ударні апарати, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Плани озвучив директор компанії “Кронштадт” (розробник БПАК “Оріон” за ДКР “Іноходець”) Сергій Богатиков під час візиту на підприємство міністра оборони РФ Шойгу. За словами Богатикова цього року має запрацювати серійний завод.

За повідомленням російського інформагенства Шойгу поставив вимогу збільшити кількість поставок “Оріонів” армії країни-агресора.

Відвідання “Кронштадта” відбулося після демонстрації кадрів бойового застосування “Оріонів” у Сирії в пропагандистській програмі 21 лютого 2021 року.

Зазначається, що російський БПЛА здійснив до 40 розвідувальних та бойових вильотів. Були продемонстровані кадри застосування авіаційного, в тому числі, ніби то і керованого озброєння: неназваних бомб та ракет.

Комплекс “Оріон” за своїми характеристиками відповідає БПАК класу MALE (Medium Altitude Long Endurance) – середньовисотні з великою тривалістю польоту.

Розмах крила – 16 м, довжина – 8 м, висота – 3 м. Максимальна маса корисного навантаження – 200 кг, крейсерська швидкість – 120 км\год, стеля – 7500 м, тривалість польоту (з 60 кг навантаження) – 24 години. Радіус застосування – 250-300 км.

До складу комплексу також входять Пункт управління і обробки інформації, Модуль технічного забезпечення, Модуль управління злетом та посадкою, радіомодуль.

Такі заявлені характеристики наближають його до турецького БПЛА Bayraktar TB2, який стоїть на озброєнні ЗСУ. “Байрактари” можуть брати 150 кг корисного навантаження і мають дещо менші розміри.

Нагадаємо, Збройні сили України мають 6 літаків Bayraktar TB2 і планують придбання додаткових, зокрема для потреб ВМСУ.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...