В Азові зникає риба: Що трапилось

Глобальне потепління і людський фактор можуть призвести до знищення екосистеми Азовського моря.

З кожним роком в акваторії Азовського моря стає менше риби, особливо азовського бичка, що став уже справжнім делікатесом, передають Патріоти України з посиланням на AgroNews.

З Азовського моря зникає не лише бичок, а й судак, лящ, тарань та інші види риби. Причин декілька.

По-перше, глобальне потепління, що спричинює підвищення рівня солоності морської води, провокує обміління основних прісноводних артерій Азовського моря.

По-друге, людські фактори, що впливають на чисельність та різновид морських жителів Азова. Це і незаконній промисловий вилов морських жителів, і бракон’єрство, і забруднення акваторії моря промисловими підприємствами, і витік нафтопродуктів з плавзасобів, аварії на території морських портів, і погіршення екології через металургійні підприємства.

Щоб запобігти знищенню риб в акваторії Азовського моря необхідно вжити досить прості заходи:

– посилити контроль з боку держави, правоохоронних та природоохоронних органів;

– посилити рівень відповідальності за браконьєрство;

– контролювати методи та знаряддя, за допомогою яких здійснюється вилов риби;

– підтримати розвиток штучного розведення риб;

– заборонити промисловий вилов риби на декілька років.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...