У Британії помер легендарний чемпіон світу з футболу

Колишній опорний півзахисник помер після довгих років боротьби з раком простати і старечої деменції на останній стадії.

Чемпіон світу в складі збірної Англії і переможець Кубка європейських чемпіонів у футболці «Манчестер Юнайтед» Ноббі Стайлз помер у віці 78 років, передають Патріоти України з посиланням на британські ЗМІ.

Колишній опорний півзахисник помер після довгих років боротьби з раком простати і старечої деменції на останній стадії. За словами рідних Стайлза, він «мирно помер в оточенні своєї родини після тривалої хвороби».
Після переможного фіналу ЧС-1996 Стайлз, який провів у складі збірної Англії 28 матчів, запам'ятався уболівальникам не тільки своєю беззубою посмішкою (кажуть, футболіст спеціально прибирав протези, щоб дратувати суперників), але і танцями в чаші «Уемблі».У футболці «Манчестер Юнайтед» Ноббі провів 311 поєдинків, ставши з командою чемпіоном Англії в 1965 і 1967 роках, а також володарем Кубка європейських чемпіонів в 1968-му (перемігши «Бенфіку» в фіналі на «Уемблі», Стайлз і його одноклубники стали першою англійською командою, яка виграла престижний трофей).
Після завершення кар'єри Стайлз, який грав також за «Мідлсбро» і «Престон Норт-Енд», тренував «Престон», «Ванкувер Уайткепс», «Вест Бромвіч», а також молодіжний склад «МЮ» при Алексі Фергюсоні.

На жаль, в останні роки його здоров'я погіршився. У 2010 році після міні-інсульту футболіст вирішив продати свої медалі, щоб щось залишити сім'ї. В результаті рідний клуб Ноббі Ставйлза «Манчестер Юнайтед» купив їх за 200 тисяч фунтів стерлінгів, і тепер медалі зберігаються в клубному музеї.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...