Вживання однієї цибулини на день піде на користь організму. Причому їсти цибулю можна в будь-якому вигляді – як у сирому, так і в приготованому. Такої думки дотримується дієтологиня Світлана Фус. На своїй сторінці в Instagram вона написала, що цибуля є відмінним засобом профілактики багатьох хвороб, передають Патріоти України.
Експертка розповіла, що цибулю використовують під час застуди для полегшення болю в горлі. Крім цього, цибуля допомагає знизити рівень холестерину в крові і запобігає атеросклерозу. А також підвищує апетит, сприяє виробленню травних соків і жовчі, стимулює роботу кишечника. Тож, цибуля має протизапальну, антиоксидантну дію, зміцнює капіляри, підвищує імунітет.
Водночас Світлана зазначає, що в сирому вигляді цибулю не рекомендують вживати людям із хворобами шлунково-кишкового тракту (гастрит, виразка шлунка), оскільки це може викликати роздратування слизової.
"Побічним ефектом вживання цибулі є неприємний запах шкіри та дихання, проте у разі помірної кількості це немає бути великою проблемою, а користь для здоров'я досить відчутна", – каже Світлана.
Список найбільш важливих речовин, які містяться в цибулі: ⠀
14 вересня за новим церковним календарем (27 вересня за старим) - Воздвиження Хреста Господнього, нагадують Патріоти України. Свято пов'язане з ім'ям рівноапостольної Олени, матір'ю імператора Костянтина, яка, згідно з церковним переказом, відшукала Хр...
Різдво Пресвятої Богородиці віруючі за новим стилем відзначають 8 вересня. І цей день вважається дуже сильним енергетично, а молитви мають особливу потужність. За однією з традицій жінки, у яких немає дітей, накривають святковий стіл і запрошують бідни...