"У державному оборонному замовленні не виділено гроші на боєприпаси", - екскомандувач сил АТО

Сума в 76 млн грн на закупівлю артилерійських боєприпасів - це як насмішка над боєздатністю ЗС України, переконаний нардеп.

Михайло Забродський

В державне оборонне замовлення на 2020 рік закладено занадто занижені ціни. Про це розповів генерал ЗСУ, народний депутат від ЄС Михайло Забродський, передають Патріоти України з посиланням на UMP.

Він зазначає, що в державне оборонне замовлення на 2020 рік закладено занадто занижені ціни. За його словами, Міністерство оборони планує закупити 100-мм постріли до МТ-12 у кількості 5000 штук на 9,9 млн грн, а також 152-мм постріли (без уточнення номенклатури та гармати) в кількості 7000 штук на 66,4 млн грн.

"На перший погляд, нібито кількість досить значна, але… придивіться до ціни: планується закупити 100-мм постріли в середньому за… 1980 грн/постріл! Для порівняння: вже зараз 60-міліметрові мінометні постріли закуповують за ціною удвічі вищою! Закладання такої ціни може свідчити лише про бажання зірвати постачання гостродефіцитних снарядів.

Із 152-мм пострілами ситуація ще цікавіша: купуючи у 2019 році постріли до артсистеми Д-20 за 25 тисяч гривень, а корпуси (лише корпуси як частину пострілу!) до найдалекобійнішого "Гіацинту" за 32 тисячі гривень, якимось дивом планують у 2020 році придбати подібну продукцію за ціною 9 485 грн/постріл! Більш ніж втричі дешевше!"- зазначає Забродський.

"На жаль, у загальному сприйнятті за такими ціновими підходами проглядається наразі лише незграбна спроба запуску механізму довготривалої військово-економічної диверсії із потенційно катастрофічними для артилерії наших Збройних сил наслідками", - переконаний нардеп, вважаючи, що загалом сума в 76 млн грн на закупівлю артилерійських боєприпасів - це насмішка над боєздатністю ЗС України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...