В якості інструкторів НАТО: Українські військові повернуться до Іраку

Це не бойова місія, в якій радники тісно співпрацюють з офіційними представниками Міністерства оборони Іраку і Бюро радника з питань національної безпеки над забезпеченням більшої ефективності, сталості, інклюзивності і прозорості оборонного сектора.

Українські військовослужбовці вирушать до Іраку в рамках тренувальної місії НАТО для місцевих військових. Про це під час спільного брифінгу з президентом України Володимиром Зеленським заявив генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, передають Патріоти України.

Наші військові долучаться до сотень інструкторів з країн НАТО та партнерів Альянсу, що надають консультації та підтримку іракській армії.

Генеральний Секретар НАТО назвав Україну одним з найближчих партнерів Альянсу, що забезпечує безпеку Атлантичного регіону. “Ваші війська є в Афганістані, Косово. Також ви є частиною сил швидкого реагування НАТО. Я знаю, що ви готуєтеся до участі у навчальній місії НАТО в Іраку, де ми спільно боремося з тероризмом”, – зазначив Столтенберг.

Також Єнс Столтенберг підкреслив, що Північноатлантичний Альянс високо цінує партнерство з Україною.

Нагадаємо, що у відповідності до рішення керівників країн НАТО, прийнятим у 2018-у році, в Іраку діє тренувальна місія НАТО – NMI («Місія НАТО – Ірак» англ. NATO Mission Iraq). Нова місія була започаткована на саміті НАТО в Брюсселі, який відбувся із 11 до 12 липня 2018 року у відповідь на прохання іракського уряду.

Це не бойова місія, в якій радники тісно співпрацюють з офіційними представниками Міністерства оборони Іраку і Бюро радника з питань національної безпеки над забезпеченням більшої ефективності, сталості, інклюзивності і прозорості оборонного сектора.

Інструктори НАТО в іракських військових навчальних закладах готують іракських військових з таких питань, як протидія вибуховим пристроям, цивільно-військове планування, ремонт і обслуговування бронетехніки і військова медицина.

До цього українські військові впродовж серпня 2003 року по грудень 2008 року брали участь в бойових діях в Іраку у складі коаліційних військ під проводом США.

Ця закордонна військова операція є наймасштабнішою за всю історію незалежної України, постійна військова присутність в Іраку складала до 1690 військовослужбовців, а всього, військову службу в Іраку та Кувейті пройшло близько 6100 українців, 18 з яких загинуло і понад 40 отримали поранення.
За час місії українські військові посприяли будівництву 14 шкіл, ремонту 7 дитсадків, 4 автошляхів та 3 ліній електропередач. Було відновлено 4 об’єкти водопостачання, медичну допомогу було надано майже 50 тис місцевим мешканцям.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...