В Японії науковцю дозволили схрестити ембріони людини і тварини

Вчений вважає, що в перспективі це допоможе людям, які потребують донорські органи.

Японія дозволила досліднику стовбурових клітин Хіроміцу Накауті реалізувати проект з генетичної модифікації ембріонів тварин і людини, передають Патріоти України з посиланням на National Post.

Накауті — професор Інституту медичних наук Токійського університету і кафедри генетики Стенфордського університету. Дозвіл йому видав комітет вчених, ангажованих урядом. Дослідник збирається вирощувати людські клітини в ембріонах мишей і щурів, щоб після трансплантувати ці ембріони в сурогатних тварин, щоб спостерігати далі. Вчений вважає, що в перспективі це допоможе людям, які потребують донорські органи.

Досі експерименти зі схрещуванням органів людей і тварин були дозволені на строк декількох тижнів розвитку ембріона. Ніколи не дозволялося подібній сутності народитися. Правила змінюються зі схвалення Міністерства науки Японії.

У вченого багато критиків, але він стверджує, що враховує всі етичні питання і сподівається, що через деякий час переконає людей у необхідності розводити тварин з людськими органами.

У першочергових планах Накауті вирости гібридні ембріони щурів до строку 14 з половиною днів. Потім – подача заявки на отримання дозволу влади на вирощування ембріонів свиней на строк до 70 днів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...