В ЄС домовилися щодо санкцій проти вищого керівництва Білорусі: Що відомо

За словами топ-дипломата ЄС Борреля, санкції будуть введені настільки швидко, наскільки це можливо.

Міністри закордонних справ країн-членів Європейського союзу досягли домовленості по персональним санкцій проти чиновників з вищого керівництва Білорусі, які, на їхню думку, причетні до фальсифікації виборів і насильства проти протестуючих. Про це повідомив верховний представник ЄС із зовнішньої політики і політики безпеки Жозеп Боррель, передають Патріоти України з посиланням на DW.
"Міністри (закордонних справ країн ЄС, - ред.) досягли політичної домовленості про введення персональних санкцій проти певних осіб в Білорусі, які були причетні до фальсифікацій виборів і подальших насильницьких дій. Ці санкції будуть спрямовані проти вищого політичного керівництва", - заявив він.
За його словами, санкції введуть настільки швидко, наскільки це можливо. "Держави-члени ЄС досі надають імена (для списку санкцій, - ред.). Початковий список був коротким. В останні дні він ріс. У ньому було 12 (прізвищ, - ред.), потім число виросло до майже 20. Я думаю, в наступні дні він ще буде збільшуватися", - заявив він.
Боррель зазначив, що після санкцій люди, які глибоко залучені до фальсифікацій виборів і репресій проти маніфестацій, повинні побачити: якщо їх колега потрапив під санкції, то це якесь попередження і для них самих.
Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...