"В інтересах національної безпеки, оборони та економіки держави": Нову космічну обсерваторію відкрили на Київщині

Обсерваторія необхідна для спостереження за супутниками Землі.

У Київській області відкрили нову астрономічну обсерваторію для спостереження за супутниками. Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України, передають Патріоти України.
Обсерваторія буде працювати «в інтересах національної безпеки, оборони та економіки держави». Крім того, була запущена в експлуатацію система «Збруч», за допомогою якої здійснюється контроль за космічними об'єктами на орбіті Землі, а також за космічним сміттям, який загрожує планеті. «На сьогодні ми вже маємо каталог з приблизно 12 тис. космічних об'єктів, за якими спостерігаємо і контролюємо», - сказав начальник центру управління та випробування космічних засобів Володимир Присяжний.

Подібних обсерваторій в Україні є кілька, проте всі вони займаються різними. Деякі отримують інформацію про конкретний призначення кожного космічного об'єкта, оперативно проводять оцінку можливої загрози. Такі обсерваторії можуть формувати цілевказівки для ударних систем високоточної зброї.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...