В Ісландії після майже тисячолітньої "сплячки" прокинувся вулкан (фото, відео)

Вулкан знаходиться у відносно незаселеній частині острова, і тому виверження поки не несе загрози для місцевого населення.

На південному заході Ісландії розпочалося виверження вулкана Фаградальсф'ядль, що за 30 км від столиці країни, міста Рейк'явіка. Про це метеорологічна служба країни повідомила в ніч на суботу, 20 березня 2021 року, опублікувавши у Twitter відео, на якому видно, як потоки розпеченої лави стікають схилами вулкану, передають Патріоти України.

У департаменті цивільного захисту і подолання надзвичайних ситуацій Ісландії закликали не наближатися до вулкана та не заважати рятувальним службам, які працюють поблизу місця виверження. Також оголошено заборону на польоти в тому районі, розповідає DW.

Разом з тим, вулкан знаходиться у відносно незаселеній частині острова, і тому виверження поки не несе загрози для місцевого населення.

Наразі чимало ісландців викладають у соціальні мережі фото та відео природного явища. Серед них і всесвітньо відома співачка Бйорк.

Довідка:

За даними місцевої влади, Фаградальсф'ядль не вивергався близько 900 років. Однак останнім часом у районі його розташування збільшилася сейсмічна активність. У порівнянні з 2020 роком вона зросла на 900%, через що експерти оцінювали ймовірність виверження як дуже високу.

Загалом на території Ісландії - понад 30 активних вулканів. У середньому виверження на острові трапляються раз на п'ять років. Подекуди вони мають відчутні наслідки не лише для острова, а й для решти світу.

У квітні 2010 року виверження вулкана Ейяфятлайокудл призвело до призупинення авіасполучення у Європі. Тоді було скасовано понад 100 тисяч авіарейсів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...