В Іспанії виявили загадкове поховання зі "скарбами", яким 3,5 тис. років

Відзначається, що інвентар пари явно вказує на те, що вони належали до еліти Ла Альмолоя.

Вчені провели аналіз останків багато прикрашеної жінки-правительки, яка була похована в палаці бронзового століття, і прийшли до висновку, що жінки також могли займати трон. За даними дослідників, поки складно дізнатися справжню ступінь її сили, але ця знахідка може змусити інших переглянути свої припущення про статус жінок протягом всієї доісторичної епохи, передають Патріоти України з посиланням на Science.

У статті вчені розповіли про гробницю, виявлену в 2014 році іспанськими дослідниками.

Це місце було частиною суспільства Ель-Аргар, яке процвітало і контролювало території на південному сході Піренейського півострова приблизно з 2200 по 1550 рік до нашої ери.

Гробниця лежала під підлогою великої кімнати, в якій не вистачало звичайних предметів, таких як інструменти або посуд, а також церемоніальних предметів, які могли вказувати на релігійну функцію.

Під підлогою вчені знайшли глиняний глечик зі скелетами чоловіки і жінки. За даними радіовуглецевого датування, вони померли приблизно в 1650 році до нашої ери.

Чоловікові було від 35 до 40 років, коли він помер, жінці - від 25 до 30. Дослідники не можуть точно сказати, як вони загинули, оскільки на їх скелетах немає смертельних ушкоджень.

Також археологи виявили похоронний глек пари, повний скарбів. На жінці було кілька срібних браслетів і кілець, намисто з бісеру і вражаюча срібна діадема, що прикрашала її череп.

Цей схожий на корону об'єкт майже ідентичний чотирьом іншим, які були знайдені у жінок, похованих в іншому місці Ель-Аргар, приблизно в 90 кілометрах від нього.

Автори відзначають, що інвентар пари явно вказує на те, що вони належали до еліти Ла Альмолоя.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...