У Кабміні хочуть поміняти механізм розмитнення “євроблях”

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов підтримав ініціативи Міністерства інфраструктури.

Міністерство інфраструктури України ініціює перегляд порядку розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією. Відповідне рішення було прийнято на нараді 19 вересня, повідомили в прес-службі Мінінфраструктури, передають Патріоти України.

Зазначається, що учасники наради розглянули та обговорили пропозиції, які надійшли від громадських організацій щодо розмитнення “євроблях”, а також пропозиції Мінінфраструктури щодо врегулювання вказаного питання на законодавчому рівні. “Будь-яке спрощення і зменшення вартості стимулює ринок. Необхідно розробити простий і зрозумілий механізм, де б не було потреби іти за оцінюваннями або доказовою базою. Ми за те, щоб було менше маніпуляцій і все було на прозорих принципах. Міністерство інфраструктури завжди відкрите до комунікації. Спільно ми маємо напрацювати пропозиції і передати їх до Міністерства фінансів. Я вдячний всім, що ми знаходимось на одній хвилі і разом хочемо спрощення та забезпечення безпеки на дорогах”, – сказав міністр інфраструктури Владислав Криклій.

У свою чергу, заступник Міністра інфраструктури Юрій Лавренюк зазначив, що новий законопроект необхідно внести в Раду до кінця року. “Ми також пропонуємо розділити всі автомобілі з іноземною реєстрацією на дві категорії, до яких будуть застосовуватись різні ставки розмитнення. Перша категорія – це більш старі автомобілі, які вже перебувають на території України, до певного об’єму і до певного віку. До такої категорії ми пропонуємо встановити єдину ставку розмитнення, єдиний платіж. Таким підходом ми знімемо 80% проблеми. Друга категорія – більш нові автомобілі, які будуть розмитнюватись по спеціальній формулі”, – зазначив він.

Голова Державної митної служби Максим Нефьодов підтримав ініціативи Міністерства інфраструктури.

Учасники наради домовилися найближчим часом опрацювати всі надані пропозиції для швидкої розробки відповідного законопроекту та внесення його на розгляд Верховної Ради.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...