У Кабміні назвали умови для перепризначення субсидій: Кому знову доведеться збирати документи

Повторно із заявою та декларацією про доходи потрібно звернутися тим, чиї справи розглядала комісія, орендарям житла і внутрішньо переміщеним особам, тим домогосподарствам, в яких з жовтня 2018 року відбулися зміни в складі сім'ї.

Всім, хто не має заборгованості за житлово-комунальні послуги, в травні автоматично перепризначать субсидію на новий період, передають Патріоти України з посиланням на Урядовий портал.

Як наголошується в публікації, повторно із заявою та декларацією про доходи потрібно звернутися тим, чиї справи розглядала комісія, орендарям житла і внутрішньо переміщеним особам, тим домогосподарствам, в яких з жовтня 2018 року відбулися зміни в складі сім'ї.

Також з документами необхідно буде звернутися сім'ям, яким субсидія була призначена не на всіх зареєстрованих, а на фактично проживають в квартирі осіб, і сім'ям, де є непрацюючі люди працездатного віку, у яких або відсутні доходи, або вони менше мінімальної заробітної плати.
Як відзначили в уряді, тим, у кого будуть борги, буде запропоновано перейти на безготівкові субсидії.
Важливо, щоб за станом на травень не було простроченої більше місяця заборгованості по оплаті комунальних послуг, тобто послуг, спожитих в березні.
Борги за квітневу комуналку не будуть прийматися до уваги при перепризначення субсидії в травні.
Також не будуть прийматися до уваги незаконні донарахування в платіжках споживачів додаткових обсягів природного газу за приведення до так званим стандартних умов.
Якщо в травні субсидія буде перепризначено на новий період - 2019-2020 рр. - в жовтні її розмір на опалювальний сезон автоматично розрахують. У розрахунок братимуться доходи 1-2 кварталів 2019 року. Літню субсидію будуть розраховувати на основі доходів громадян, отриманих у 3-4 кварталах 2018 року.
Безробітні, які не стояли в цей час на обліку в Центрі зайнятості, будуть мати право на зимову субсидію на умовах сплати ЄСВ (22% від мінімалки - 918,06 грн.) За три місяці цього періоду. Безробітні в селі мають право на допомогу без сплати ЄСВ за рішенням комісії.
Раніше повідомлялося, що з 1 березня 2019 року субсидії почали виплачувати грошима. Монетизовані субсидії пенсіонерам виплачують разом з пенсією через банк або Укрпоштою. Решта отримують субсидії через Ощадбанк.
За даними Держстату, субсидії для відшкодування витрат на оплату житлово-комунальних послуг у березні 2019 року одержували 3897,6 тис. Домогосподарств.

За розрахунками уряду, пенсіонери становлять близько 75% серед одержувачів субсидій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...