У Кабміні українцям пообіцяли нові тарифи на газ: Що відомо

В Україні завдяки підписанню контракту з "Газпромом" з'явилася можливість знизити ціни на газ. При цьому нові угоди примушують монополіста платити навіть в тому випадку, якщо блакитне паливо вони не прокачують.

Про це на своїй сторінці в соцмережі написав міністр енергетики та захисту навколишнього середовища Олексій Оржель, передають Патріоти України.

Політик анонсував зниження цін, але пообіцяв, що таке рішення озвучать вже 27 січня. "Підписання договору дозволило стабілізувати ситуацію на ринку, а відповідно є всі позитивні чинники для зменшення цін. І сьогодні на Кабміні прийняли відповідні рішення. Всі деталі чекайте в понеділок", – пише Оржель.

За словами Оржеля, "Газпром" заплатив удвічі більше, ніж фактично прокачав газу. Це стало можливо через фіксацію мінімальних обсягів прокачування газу в транзитному договорі. Щодня Газпром повинен прокачувати не менше 178 млн куб м. Фактично до 22 січня було прокачано лише 47% від сплачених обсягів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...