У Казахстані засудили громадянина країни, який воював в Україні на боці російських терористів

У суді підсудний повністю визнав вину.

Все більше країн у світі застосовують справедливу міру покарання для своїх громадян, які воювали проти українських бійців на боці бойовиків. Нещодавно до числа таких країн приєднався Казахстан: 25 вересня в місті Алмати Алмалінський районний суд засудив до трьох років в'язниці місцевого жителя, звинуваченого в участі в боях на сході України на стороні проросійських сепаратистів, передають Патріоти України з посиланням на Радіо.Свобода.

Судом встановлено, що громадянин Казахстану О. (ім'я не вказано) в період з вересня 2014 по 2016 рік, «перебуваючи на території України, брав участь в бойових діях на стороні воєнізованого формування сил самопроголошених "ДНР" і "ЛНР"» проти урядових сил, йдеться в поширеному повідомленні прес-служби суду.

Суд визнав його винним в «умисному неправомірному участю в збройному конфлікті на території іноземної держави при відсутності ознак найманства» і призначив покарання у вигляді трьох років колонії загального режиму (установа середньої безпеки)

Вирок поки не набув законної сили.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...