В Харкові відбувся перший в Україні автопрайд ЛГБТ-руху (фото, відео)

25 авто учасників супроводжували 7 бусів ТОРу та 8 патрулів.

Близько 100 представників та представниць ЛГБТ-руху на 20 автівках 13 вересня 2020 року долучилися до проведення першого в країні Автопрайду. Учасники ЛГБТ-маршу проїхали колоною по проспекту Гагаріна в супроводі поліції. З різними групами противників акції, які чергували в центрі міста, представники ЛГБТ-спільноти не перетнулися, передають Патріоти України з посиланням на харківський портал Главное.

Автопрайд пройшов без сутичок та провокацій, заявила співорганізаторка заходу Ганна Шаригіна.

Загальний маршрут пробігу склав 5 км.

"Видимість в Україні - це дуже важливо. Тому що люди, бачачи, що є такі люди серед них, стають більш толерантними і стають більш нетолерантними до насильства", - зазначила інша співорганізаторка автопрайду Віра Чернигіна.

Своєю чергою противники Автопрайду чекали на ЛГБТ-спільноту в центрі міста. Опівдні біля пам'ятника Шевченку зібралося кілька десятків людей з націонал-патріотичних та релігійних організацій.

Як розповів начальник управління превентивної діяльності Нацполіціі Харківщини Сергій Бірбасов, 300 патрульних, поліцейських і нацгвардійців чергуватимуть в місті до кінця дня.

Як зазначають при цьому харківські праві, обмежений за своїм маршрутом характер Автопрайду був зумовлений саме їхнью рішучою позицією.

"Всупереч обіцянкам, Автопрайд у Харкові провели не центральними вулицями, а околяцям міста. Проїхали ЛГБТ-активісти лише кілька кварталів. Причиною такого провалу стала рішуча позиція руху "Традиція і порядок". Злякавшись блокувань центральних вулиць міста, ліберали в останню мить змінили місце проведення свого заходу, приоїхавши кількасот метрів на об'їздній трасі поряд з м'ясокомбінатом", - йдеться в заяві харківського осередку громадської організації "Традиція і порядок".

Своєю чергою традиціоналісти спільно з "Фрайкором" здійснили спалення ЛГБТ-прапора поряд з "Прайд хабом", а пізніше біля пам'ятника Тарасу Шевченку провели акцію за традиційні сімейні цінності.

При цьому масштаб сьогоднішнього Автопрайду в організації "Традиція і порядок" оцінили скептично.

"25 автомобілів з ЛГБТ-автопробігу в Харкові йдуть в супроводі семи, вщент набитих бійцями, бусів спецпідрозділу ТОР та восьми патрульок", - зазначили противники одностатевих відносин.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...