У ході випробувань ВМС ЗСУ потопили колишній плавсклад "Золотоноша" (фото, відео)

В ході ракетних стрільб на Державному випробувальному полігоні “Ягорлик” був проведений один з етапів випробувань модернізованого компанією Аеротехніка зенітного ракетного комплексу С-125 по надводним цілям.

В ході бойових пусків, ракети випущені з комплексу С-125 вразили надводну мішень, в ролі якої виступав колишній плавсклад Золотоноша проекту 814М Військово-Морських Сил ЗС України, повідомляє Український мілітарний портал з посиланням на власні джерела, передають Патріоти України.

Двох ракет вистачило аби потопити судно повною водотоннажністю 2960 тонн.

Фото судна проекту 814М після ураженням двома ракетами С-125:

Колишня Золотоноша після влучання двох ракет

Короткі технічні характеристики плавучого складу проекту 814М:

Водотоннажність (повна): 2030 (2950) тонн
Довжина: 82,29 метрів
Ширина: 13,56 метрів
Осадка: 3,23 метрів
Силова установка: несамохідне
Вантажопідємність: 742 тонни

Який вигляд плавучий склад мав під час служби у складі ВМС ЗС України:

Плавсклад Золотоноша (U855) ВМС ЗС України

Використання комплексів С-125 для охорони ближньої морської зони раніше вже анонсував Командувач ВМС ЗС України Ігор Воронченко під час виступу перед курантами Інституту ВМС.

На відео про охорону ближньої зон з 1:40:

Очікується, що комплекс С-125 пройде ще ряд випробувань, після чого має бути прийнято рішення щодо озброєння цим комплексом ВМС ЗС України.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...