"У кращих путінських традиціях": Соратник п'ятого президента звинуватив Зеленського в спробі узурпації влади

Депутат також зазначив, що один із суддів КСУ заявив, що на нього тиснули з Банкової перед ухваленням резонансного рішення.

“Європейська Солідарність” негативно ставиться до будь-яких атак на антикорупційну інфраструктуру, однак президент Зеленський намагається скористатися кризовою ситуацією через рішення Конституційного суду для узурпації влади в державі. Про це сказав співголова фракції “Європейська Солідарність” Артур Герасимов, передають Патріоти України з посиланням на Прямий.

“Європейська Солідарність” категорично негативно ставиться до будь-яких нападів на антикорупційну інфраструктуру і до будь-яких утисків антикорупційної інфраструктури. Але виникають обґрунтовані підозри, що це рішення тільки озвучувалося в Конституційному суді, а писалося в офісі Зеленського”, – зауважує Герасимов.

Артур Герасимов наголосив, що серед народних депутатів цього скликання багато хто вже п`ять років оприлюднює декларації про свої доходи і видатки, і відбувається це спокійно. “Але сьогодні перший рік, коли мали задекларуватися “Слуги”, і вони дуже бояться того, що вони написали чи не написали у своїх деклараціях”, – вважає співголова фракції.

Депутат також зазначив, що один із суддів КСУ заявив, що на нього тиснули з Банкової перед ухваленням резонансного рішення.

“Ви всі бачили інтерв’ю Рябошапки (колишній Генеральний прокурор -Ред.) про те, що без Зеленського це рішення не обійшлося”, – також додав він.

“Це все – елементи одного ланцюжка. Про безвіз же не сьогодні почали говорити й не вчора. А місяць чи два тому, коли влада і команда Зеленського почали тиснути на НАБУ, тиснути на САП. Сформували повністю свою ручну комісію з обрання очільника САП”, – нагадав Артур Герасимов.

Він також зауважив, що рік тому, коли Зеленський незаконно розігнав чинний парламент, журналісти-розслідувачі розкрили контакти офісу Зеленського і його контроль над Конституційним Судом.

“Я думаю, парламент зобов’язаний наступного тижня найближчими днями прийняти відповідний закон і все повернути на місце”, – сказав Артур Герасимов.

“Щодо того, що Зеленський хоче зробити з Конституційним Судом – це прямий шлях до Росії з Кремлем чи до Білорусі з Лукашенком. Тому що це є повна узурпація влади. Я думаю, що Янукович зараз запитує: а що, так можна було зробити? Тому що те, шо робить Зеленський – це в кращих традиціях Білорусії, Росії і Північної Кореї”, – підсумував депутат.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...