У кращих традиціях СРСР: В столичній школі провели поросійську "лінійку" (відео)

Мати колишнього народного депутата від Партії регіонів Олена Бережна 1 травня 2019 року опублікувала відео, на якому вона проводить "лінійку" в одній з київських шкіл.

На відео проросійськи налаштована Бережна розповідає про "спалених" 2 травня 2014 в Будинку профспілок в Одесі, передають Патріоти України.

Судячи з контексту, вона мала на увазі тільки тих, хто загинув під час пожежі в Будинку профспілок, а не проукраїнських активістів, які загинули на вул. Грецькій. "2 травня 2014 року були заживо спалені в Будинку профспілок Одеси. Серед них були і дітки", - розповіла Бережна маленьким учням в Києві.

"Я хочу, щоб ви пам'ятали про ті події, які відбулися 2 травня. Пам'ятайте і плачте за тими, хто вже не прийде ніколи. Пам'ятайте, утріть сльози. Будьте гідні", - звернулась вона в традиціях СРСР.

У відповідь діти сказали: "Будемо гідні!".

Як з’ясувалось відео було зняте рік тому. Як повідомляють Facebook-користувачі, таке "заняття" з дітьми Олена Бережна провела в столичній школі №49 (спеціалізована школа з поглибленим вивченням французької мови). Все це відбувалось на спортивному майданчику школи, російською мовою і з чорними кульками з написом "Одесса. 2 мая. Помним". Виступала Бережна від імені Всеукраїнського товариства "Сила добра".

Пізніше директор київської школи №49 Алла Сулейманова заявила, що це відео знімалося не в їх школі. "Ні в цьому, ні в минулому році нічого подібного в школі №49 не знімали і не могло бути знято, оскільки школа поза політикою", - запевняє Сулейманова.

Водночас у пояснювальній записці Сулейманової на ім’я керівника Департаменту освіти і науки КМДА, датованій ще 2017 роком, директорка київської школи №49 Алла Сулейманова підтвердила, що "урок" Бережної проходив в цьому навчальному закладі. В офіційній відповіді директорка школи, яка допустила таку "лінійку", зазначає, що захід відбувся два роки тому. "Захід щодо підтримки родин, чиї рідні загинули в Одесі 2 травня 2014 року, який відбувся 02 травня 2017 року. Такі акції на той час відбувалися по всій Україні", - пояснила директорка школи.

Також Сулейманова зазначає, що вона не була ініціатором "уроку" проросійської активістки. "Захід був проведений за ініціативою матері учня школи … за підтримки батьків закладу", - говориться в пояснювальній записці.

При цьому директорка нагадала, що заклад "має право на організаційну автономію".

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...