У Кремлі видихнули з полегшенням: На Росії помер головний носій таємниці загибелі "Курська"

Віце-адмірал пішов з життя 19 жовтня. У листопаді йому виповнилося б 70 років.

Михайло Моцак

У Санкт-Петербурзі (Росія) після тривалої хвороби помер віце-адмірал Михайло Моцак, який керував рятувальними роботами під час катастрофи підводного човна "Курськ", передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Михайло Моцак керував операцією з порятунку екіпажу підводного човна К-141 "Курськ". У серпні 2000 року загинув весь особовий склад – 118 осіб. Віце-адмірала Моцака і капітана 1-го рангу Тесленка слідство назвало винними в тому, що на флоті не проводилося належних тренувань, через що порятунок екіпажу почався надто пізно.

Після скандального розслідування і відставки Моцак працював помічником повноважного представника президента РФ у Північно-Західному федеральному окрузі. Згодом він став генеральним директором приватної компанії з будівництва кораблів.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...