У Кремлі заметушилися: Казахстан купить у США літаки-розвідники Scorpion

На тлі погроз, які звучали з Москви, Казахстан звернув свій погляд на Захід.

США схвалили продаж Казахстану двох літаків-розвідників King Air B300ER Scorpion. Це викликало побоювання в Росії, передають Патріоти України з посиланням на росЗМІ.

Сума контракту - 128 млн доларів.

"Літаки підвищать спроможність Казахстану протистояти поточним і майбутнім загрозам ... проводити операції по забезпеченню безпеки кордонів", - йдеться в повідомленні на сайті Управління військового співробітництва при Міноборони США.

Російський військовий оглядач Олександр Хроленко висловив упевненість, що це черговий хід США проти Росії. На його думку, американців цікавлять російські ракетні комплекси "Авангард", які Кремль розмістив в суміжній з Казахстаном Оренбурзькій області. Під загрозою, з його слів, також комплекси "Ярс" і "Воєвода" в Новосибірській і Омській областях РФ. "Літаки "Скорпіони" призначені для спеціальних завдань на "складних театрах військових дій". Вони не зовсім підходять на роль "літаючої оглядової вежі" для прикордонників", - сказав російський експерт.

Він зазначив, що американці, забезпечуючи сервісну підтримку літакам, можуть отримати доступ до інформації про ракетне озброєння Росії. Хроленко також додав, що у Scorpion нібито схожі "характеристики контролю" з американськими винищувачами-бомбардувальниками F-35.

Варто відзначити, що Казахстан закупив американські літаки на тлі сварки з Росією з приводу територій. Протягом двох минулих тижнів відразу три впливових депутата російської Державної Думи (Жириновський, Никонов і Федоров) пред'явили Казахстану претензії з приводу північних територій.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...