"У лісі валяються туші вбитих тварин, які обгризають собаки": "У президентському заповіднику на Київщині вбивають червонокнижних тварин", - еколог (фото)

Заслужений природоохоронець України розповів про незаконні полювання.

Поблизу села Залісся Броварського району Київської області у президентській резиденції "Залісся" проводять полювання на оленів та лосей, попри заборону. Про це повідомив Директор громадської організації "Київський еколого-культурний центр" еколог Володимир Борейко на сайті організації, передають Патріоти України.

За словами природоохоронця, в лісі валяються туші вбитих лосів і оленів, які обгризають собаки. Він опублікував жахливі фото вбитих тварин, які йому надали жителі сусідніх сіл, розташованих поряд з мисливської президентською резиденцією "Залісся"."10 років тому президент Ющенко підписав Указ про створення там національного парку, але наступна влада в особі Януковича-Порошенка-Зеленського цей Указ не виконала. І що б не писав нам перший заступник Офісу Президента Сергій Трофімов, що, нібито, полювання зараз там не ведуться, це все брехня. Кожну субботу- неділю в районі заказнику Велеківське болото в Заліссі ведуться полювання силами кількох десятків мисливців", - написав він.Борейко розповів, що 5 січня 2020 року був у "Заліссі" і особисто чув більше 40 пострілів. "Полювання ведуться як з облавних вишок, яких в "Заліссі" близько сотні, так і з індивідуальних вишок. Так як мисливці стріляють по тваринах будучи п'яними, вони роблять багато підранків, які потім йдуть в ліс і там гинуть. Подивіться на ці обгризені бродячими собаками туші диких тварин. Тут не тільки олені, але і лось, який зараз занесений до Червоної книги, але його недавно вбили мисливці у Заліссі. Туші цих тварин були знайдені в кварталах 18, 27, 22 недалеко від заказника Велеківське болото в резиденції "Залісся", - розповів еколог.

Також він опублікував фото офіційної відповіді першого заступник керівника Офісу Президента Трофімова про те, що зараз у "Заліссі" не полюють.вбиті олені у президентському заповіднику 5"У цих державних організаціях діє заборона на проведення полювань, якої вони неухильно дотримуюються", - йдеться у документі.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...