У мережі оприлюднено розсекречені документи УНР

Україна приєдналася практично до всіх центральноєвропейських країн, які на законодавчому рівні регламентували відкритість архівів радянських спецслужб.

Служба зовнішньої розвідки України оприлюднила ексклюзивне видання розсекречених архівних документів про діяльність УНР. Відповідна публікація з’явилась на сайті служби, передають Патріоти України.

На виконання Закону України «Про доступ до архівів репресивних органів комуністичного тоталітарного режиму 1917–1991 рр.» Служба зовнішньої розвідки України ґрунтовно вивчає та послідовно розсекречує таємні документи, сприяючи відродженню історичної правди. З нагоди відзначення 100-річчя заснування Української Народної Республіки (УНР) й тривалої боротьби за суверенітет України Галузевий державний архів Служба зовнішньої розвідки України підготував ексклюзивний Тематичний збірник у трьох томах «Діяльність УНР 1920–1930 років минулого сторіччя в архівних документах розвідки».

Майже 350 розсекречених і оцифрованих оригіналів і копій документів УНР, дипломатичних паперів, наказів, резолюцій, відозв, статутів, листів та фотографій оприлюднено на офіційному сайті СЗРУ в розділі «Галузевий державний архів СЗРУ», аби кожен охочий міг дослідити раніше невідомі сторінки з історії національно-визвольної боротьби українського народу 1920 –1930 років ХХ сторіччя.

Скачати:

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...