У МЗС України звинуватили закарпатських угорців у сепаратизмі

"Товариство угорської культури Закарпаття" на передовій сторінці газети "Карпаталія" зобразила приналежність Угорщині низки територій України.

У Міністерстві закордонних справ закликали Генеральну прокуратуру і Службу безпеки України розслідувати появу в газеті з зображення частини території України у складі Угорщини. Про це заступник міністра закордонних справ Єгор Божок повідомив у Twitter, передають Патріоти України.

"На передовиці газети "Карпаталія" ГО "Товариство угорської культури Закарпаття" під гаслом "Угорець, вставай!" ілюстрована приналежність Угорщині низки територій України. Сепаратизм!", - наголосив Божок та опублікував фотокопію сторінки газети із зображенням частини Закарпатської області.

Він закликав Генеральну прокуратуру України та СБУ ініціювати провадження. Божок заявив, що підписав відповідні листи.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...