У "Нафтогазі" розповіли, як зробити газ для населення дешевшим

Коболєв впевнений, що проблема криється в простій дії – прибрати приватних посередників.

Андрій Коболєв

НАК "Нафтогаз України" пропонує Кабінету Міністрів скасувати зобов'язання компанії продавати газ посередникам - облгазам і газзбутам - і продавати його безпосередньо населенню. Про це розповів керівник "Нафтогазу" Андрій Коболєв, передають Патріоти України з посиланням на ТСН.

"Якщо якийсь облгаз або газзбут, а це по суті одне і те ж, зможуть переконати приватного споживача купувати газ у них, і вони цей газ де візьмуть і будуть постачати споживачу – будь ласка, це конкуренція. Зараз є монопольне право газзбутів брати газ у "Нафтогазу" на пільгових умовах. Вони зобов'язані продавати весь газ населенню, але чи дійсно весь пільговий газ потрапляє до цієї категорії, перевірити неможливо. За більшу частину цього газу з нами не розраховуються", - розповів він.

Коболєв додав, що саме цим компаніям-посередникам "Нафтогаз" не може продавати газ дешевше, тому що так вони завдадуть шалених збитків державній компанії. "Якщо б ми могли продавати газ безпосередньо населенню і це регулювання, що зобов'язує використовувати газзбути, були зняті, ми могли б до поточної ринкової ситуації продавати газ дешевше. Тому зараз проблема зменшення ціни газу для населення України криється в дуже простій дії – прибрати приватних посередників між "Нафтогазом" і населенням. І це тільки одне рішення уряду", - додав він.

Коболєв також пояснив, незважаючи на те, що з 1 травня буде чергове підвищення цін на газ, що є зобов'язанням перед Міжнародним валютним фондом, в МВФ готові до скасування підвищення, якщо буде відмова від регулювання. "Наскільки нам відомо, позиція МВФ така: або ви йдете за графіком і підвищуєте ціни, або ви взагалі ціни на газ не регулюєте. Вибирайте... Усунення непотрібних посередників в даний момент часу принесе користь усім. Ринкова ситуація дозволяє при цьому навіть знизити ціну для кінцевого споживача. Але це потрібно робити максимально швидко", - резюмував керівник НАК.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...