У NASA оцінили, скільки часу має людство, щоб підготуватись до зіткнення Землі з найнебезпечнішим астероїдом (відео)

Фахівці агентства визначили, що загрози, яка походить від найбільш небезпечного для Землі астероїда Апофіс, який був виявлений у 2004 році, поки немає.

У найближчі 100 років Земля не зіткнеться з астероїдам. Про це повідомили в американському космічному агентстві NASA, передають Патріоти України.

Фахівці агентства визначили, що загрози, яка походить від найбільш небезпечного для Землі астероїда Апофіс, який був виявлений у 2004 році, поки немає. Вчені, які відкрили астероїд, заявляли, що він може зіткнутися із Землею в 2029 році. Потім вони виключили таку можливість, підрахувавши, що 13 квітня 2029 року астероїд пролетить на відстані 37,6 тисячі кілометрів від центру Землі.

Пізніше вчені виключили потенційний ризик зіткнення Апофіса із Землею і в 2036 році.

Як відзначили в NASA, до останнього моменту існувала можливість зіткнення астероїда із Землею в 2068 році, проте проведені 5 березня дослідження, коли Апофіс зробив черговий політ на відстані 17 мільйонів кілометрів від Землі (що в 44 рази далі, ніж відстань до Місяця), показали, що будь-яку можливість зіткнення в 2068 році і набагато пізніше можна з упевненістю виключити.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...

Хіти тижня. День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети

субота, 16 вересень 2023, 6:41

17 вересня за новоюліанським календарем (до 1923 року - 30 вересня) українці святкують день ангела Віри, Любові, Надії і Софії. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в церкву, і попросити у ікони трьох великомучениць здоров'я...