У НБУ дали тривожний прогноз для України

Спроби Національного банку України штучним чином знизити рівень інфляції в країні за допомогою жорсткої монетарної політики привели до ряду вкрай негативних наслідків для економіки.

Про це у себе в Facebook повідомив голова Наглядової ради Національного банку України Богдан Данилишин, передають Патріоти України.

Так, за його словами, в Україні почало падати промислове виробництво, зростає рівень дефіциту зовнішньої торгівлі і безробіття.

"У низькій інфляції минулого року є зворотна сторона. Негативна. Шість місяців поспіль падає промислове виробництво, причому в листопаді промвиробництво впало на 7,5% до листопада 2018 року. Ціни виробників за 11 місяців знизились на 4%, в т.ч. у добувній промисловості - на 19,8%, у переробній промисловості - на 4,9%. Промислова дефляція може стати тригером подальшого падіння промвиробництва. Знижується відношення кредитів реальному сектору економіки до ВВП, воно ставить 21% (у 2018 році - 24%). Дефіцит зовнішньої торгівля за 10 місяців 2019 року склав 9,95 млрд дол. Безробіття в листопаді зросло на 11,4% в порівнянні з жовтнем", - заявив керівник наглядової ради регулятора.

За словами Данилішина, ситуація, що склалася, через яку підприємства будуть змушені незабаром зупиняти виробництво і звільняти співробітників, а Україна ризикує втратити гроші через приплив спекулянтів на ринок ОВДП, є "бомбою уповільненої дії" в цілому для економіки країни.

Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...