У новому році ЗСУ вже отримали 25 модернізованих танків Т-72 (фото)

Перша партія відремонтованих Т-72 (15 одиниць) з покращеними ТТХ відправилася у війська 24 січня. Також повідомлялося й про другу партію (10 одиниць), що мала бути поставлена до ЗСУ до кінця минулого місяця.

Збройні сили України у цьому році отримали вже 25 оновлених танків Т-72, що були модернізовані фахівцями ДП «Київський бронетанковий завод». Про це розповів виконувач обов’язків директора підприємства Володимир Синявський, передають Патріоти України з посиланням на Армія Іnform.

За його словами, для потреб армії до війська вже відправлено 25 машин з партії у 31 одиницю. Після початку експлуатації всебічно вивчатимуться сильні та слабкі сторони модернізованих танків для їхнього подальшого поліпшення.

На оновлених машинах замінюють радянський динамічний захист «Контакт» на надійніший вітчизняний «Ніж», встановлюють модернізовані приціли 1К13 для стрільби керованими ракетами «Комбат» українського виробництва, нові прилади нічного бачення з електронно-оптичними перетворювачами третього покоління, потужніші двигуни. Танки оснащують сучасними радіостанціями Aselsan або Harris, навігаційними системами СН-3003 «Базальт». Також ходову частину замінюють на ефективнішу від Т-80.

Нині державне підприємство, що входить до бронетанкового кластеру ДК «Укроборонпром», може модернізувати 5 машин на місяць. Модернізація починається з того, що танк повністю розбирають, а потім починають збирати з нових деталей — заміні підлягають усі вузли й кабелі.

Виконувач обов’язків директора відзначив, що Україна повністю незалежна від постачання запчастин для подібної техніки з-за кордону, все необхідне виробляють вітчизняні заводи. Власне КБТЗ має замкнений цикл виготовлення основних деталей на башту, окрім систем наведення вогню, стабілізаторів гармати й приладів спостереження. Все, що з заліза та броні, виготовляють безпосередньо на заводі.

Наразі підприємство має кілька договорів з Міністерством оборони та Центральним бронетанковим управлінням Командування Сил логістики. І здійснює дообладнання та модернізацію танків Т-72.

Нагадаємо, першу партію відремонтованих танків Т-72 (15 одиниць) з покращеними ТТХ відправилася у війська 24 січня ц.р. Також повідомлялося й про другу партію (у 10 одиниць), що мала бути поставлена до ЗСУ до кінця минулого місяця.


Інформація, котра опублікована на цій сторінці не має стосунку до редакції порталу patrioty.org.ua, всі права та відповідальність стосуються фізичних та юридичних осіб, котрі її оприлюднили.

Інші публікації автора

Один з найважливіших для християн днів року. Благовіщення Пресвятої Богородиці: Історія і заборони свята

понеділок, 25 березень 2024, 6:15

25 березня за новим стилем (7 квітня - за старим) - Благовіщення Пресвятої Богородиці, яке належить до числа дванадесятих свят, тобто, найбільш значущих у житті Ісуса Христа і Богородиці. За Біблією, саме в цей день Архангел Гавриїл повідомив Діві Марі...

День Віри, Надії, Любові та Софії: Народні прикмети 17 вересня

неділя, 17 вересень 2023, 8:18

За новоюліанським календарем християни східного обряду України вперше святкують день ангела жінки на ім'я Віра, Любов, Надія і Софія. Ще минулого року цей день припадав на 30 вересня. Також в честь цього дня іменинницям обов'язково потрібно сходити в ц...